Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж се готви за първата си публична поява,

...
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж се готви за първата си публична поява,
Коментари Харесай

Джулиан Асандж проговаря публично пред ПАСЕ

Основателят на " Уикилийкс "  Джулиан Асандж се готви за първата си обществена поява, откакто бе освободен от английски затвор, когато ще показа доказателства пред Съвета на Европа, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Петдесет и тригодишният Асандж се завърна в Австралия през юни след договорка за освобождението му, с която той се призна за отговорен в нарушение на американския закон за шпионаж, поставила завършек на 14-годишната му правна авантюра на Острова.

Съпругата му Стела, за която той се ожени, до момента в който бе в пандиза с оптималната степен на сигурност в Лондон, съобщи, че той ще се нуждае от известно време, с цел да възвърне здравето и разсъдъка си след продължителния престой зад решетките, както и да прекара време с двете им деца, които в никакъв случай не бе виждал отвън пандиза.

Той за първи път ще приказва обществено на 1 октомври, когато ще даде доказателства пред Комитета по правни въпроси и права на индивида на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в Страсбург.

Изслушването идва след отчет на ПАСЕ, който заключава, че Асандж е бил политически пандизчия и приканва Лондон да организира следствие дали е бил изложен на нечовешко отношение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР